På vej

Glæd dig bl.a. til …

I 1923 udkom Rainer Maria Rilkes to mesterværker, »Duineser Elegien« (Duino Elegier) og »Die Sonette an Orpheus« (Sonetterne til Orfeus). I indledningen til »Udvalgte digte 2«, som indeholder Duino-elegierne, skriver Thorkild Bjørnvig:

»Duineser Elegien« skulde være kommet samme Aar som T. S. Eliots »The Waste Land«, men Trykningen blev forsinket og Nytaarsnat 1922 læste Rilke endnu Korrektur paa sit Værk – saa selv om disse to Bøger, til Skade for Symbolikken, ikke udkom samme Aar, kom de dog i Realiteten næsten samtidig. Begge er et Forsøg paa i den evige Guerillakrig, som Poesien fra sine Bjerge og Huler og usynlige Kasteller fører mod den moderne Verden, – at udtrykke alt det uudsigelige og uafklarede i denne overmægtige Verden.

Her til foråret udkommer Mette Moestrups »Rilke & rytme«. En bog om – ja, Rainer Maria Rilke og rytme, om elegierne og sonetterne, om bølger og hjerter, død og forvandling, storm og stemme, tid. Men også lidt om Rilkes tre Sapfo-digte og om Moestrups egne digte. Glæd dig.

 

Undervejs lige nu

– Mette Moestrups »Rilke & rytme«

– Knud Steffen Nielsens »Min tidebog«

– Simon Grotrians »Eventyrdigte«

– Simon Grotrians »Vejen og sandheden og livet« (salmer)

– Sigurd Buch Kristensens »Digefred«

– Christoffer Thunbo Pedersens »Hekseløbets blommetyder«

– Peter Brandes' »Usynlighed gør synlig«

– Duna Ghalis »Det mindste fravær«

… og mange, mange flere, som vi glæder os til at afsløre

 

Se alle bøger her